Menneet näyttelyt

MAJ-LIS TANNER - Ruska

Maj-Lis Tanner on lumoutunut ruskasta. Kun metsien, soiden ja tuntureiden väriloisto on upeimmillaan on hänen päästävä sinne vaeltamaan ja myöhemmin maalaamaan kokemaansa.

CHRISTELLE MAS - X-rays

X-rays -teokset ovat tieteellisiä kuvausmenetelmiä hyödyntäviä valokuvakollaaseja, joissa Christelle Mas tutkii ihmisen suhdetta teknologiaan. Teokset yhdistelevät lääketieteellisiä valokuvia, magneettikuvia, pyyhkäisyelektronimikroskoopilla otettuja kuvia, röntgenkuvia, silmänpohjakuvia sekä piirtämistä ja kollaaseja.

TATSUO & TAMIO HOSHIKA - Kaksi näkökulmaa - Suomi - Japani

Kaksi näkökulmaa – Suomi – Japani –näyttely tarjoaa kahden erilaisen ja eri puolilla maailmaa työskentelevien taiteilijoiden näkökulmia, vastakohtia ja harmoniaa. Tatsuo & Tamio Hoshika ovat identtisiä kaksosia, mutta heidän työnsä ovat aivan eri maata.

KAISU SYRJÄLÄ - Olinpa kerran

Kaisu Syrjälä maalaa mielikuvien ja intuition pohjalta. Hän tarkkailee maailmanmenoa pohdiskelevalla otteella ammentaen siitä pohjaa maalauksiinsa. Syrjälä käyttää spray-maaleja, akryylivärejä ja usein myös muurauslaastia töissänsä. Hänen ensimmäinen yksityisnäyttely on esillä Kellarigalleriassamme.

K2 CONNECT

K2 taiteilijoiden kesäkuinen näyttelyvierailu Galleria kajaste Kajaaninkadulla tarjoaa läpileikkauksen 18 Hiukkavaaran Kulttuurikasarmilla työskentelevän taiteilijan tuoreesta tuotannosta. K2 Connect -näyttelyn teoksia yhdistää sama koko ja muoto, mutta jokainen teos on kuitenkin oma yksilönsä ja edustaa taiteilijaansa.

PIRJO LEMPEÄ - Blues

Pirjo Lempeä on oululainen valokuvaaja, valokuvataiteilija ja syanotypisti, joka on taiteellisessa työskentelyssään palannut vaihtoehtoisten vedostusmenetelmien pariin. Näyttelyssä on esillä hänen syanotypiavalokuvia.

HANNA OINONEN - Fragile

Kuvataitelija, taidegraafikko Hanna Oinosen ensimmäisen Oulussa pidettävän yksityisnäyttelyn pääteos on Katugalleriaamme rakentuva Fragile-tilateos, joka syntyy ripustusvaihessa. Teos on kuivuneista kasveista koostuva musta köynnös. Näyttely tarkastelee katoavaisuuden, hetkellisyyden, hetkien haurauden, muistin ja muistamisen teemoja.

ANNI ARFFMAN - Vesiväristä

Anni Arffman juhlii näyttelyssänsä rakkautta, joka syttyi kymmenen vuotta sitten, mutta ei ensisilmäyksellä. Tuolloin Arffman antoi uuden mahdollisuuden tuskastuttaviksi kokemilleen vesiväreille ja lumoutui vedestä ja väristä uudella tavalla.

RIITTA KEURULAINEN - Hiljaiselosta kohti uutta

Helsinkiläinen graafikko ja kuvataiteilija Riitta Keurulainen työskenteli vuosikausia graafikkona, mutta vaihtoi säännöllisen palkkatyön kuvataiteilijan työhön 2014. Hänen maalaukset on toteutettu öljyväreillä mdf-levylle, joka on tarpeeksi vahva pohja hänen työtavalleen. Maalauksissa apuaineena Riitta käyttää antiikkivahaa.

RIIKKA & VILLE MÄKIKOSKELA - Onnellisia umpikujia

Riikka Mäkikoskela käsittelee teoksissaan ihmisen elämänkaarta ja sukupolvien limittäisyyttä. Hänen teoksensa juhlistavat elämän runsautta ja monimuotoisuutta – sen nurjia puolia unohtamatta. Ville Mäkikoskela on kuvanveistäjä, jota kiinnostaa arjen ihmeet, kaduntasaiset tarinat, sattumat ja oivallukset. Jokainen näennäisesti mitätönkin aihe on hänelle arvokas, kertoessaan ihmisen osasta.

KIRSI-MARIA PERKKIÖ - Neljä huonetta

Taidemaalari Kirsi-Maria Perkkiön omaleimaiset öljyvärimaalaukset kertovat tarinoita ihmisenä olemisesta. Teokset kurottavat kohti universaalia, ihmisiä yhdistävää symbolien ja myyttien maailmaa. Hänen maalaustyyli ammentaa Euroopan taiteen ja arkkitehtuurin perinteistä.

SUOMA & RAIMO YLI-SUVANTO - Neljän tuulen maa

Kuusamossa asuva taitelijapari tunnetaan lukuisista palkituista, monitaiteellisista taidekasvatusprojekteista ja kansainvälisistä kehittämishankkeista, joita he ovat toteuttaneet yhteistyössä koulujen ja kuvataidejärjestöjen kanssa sekä Rovaniemellä että Kuusamossa. Näyttelyssä on esillä Suoma Yli-Suvannon maalauksia ja valokuvia sekä Raimo Yli-Suvannon puuveistoksia.

RITA JUNES & MARIA JUNES - Paluu

Rita Junes ja Maria Junes käsittelevät yhteisnäyttelyssään paluun teemaa maiseman uudelleen katsomisen ja voimaantumisen kautta. Näyttely on heidän ensimmäinen yhteisnäyttelynsä.

PEKKA PARVIAINEN - Verso

Pekka Parviainen on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka tuotannossa keskeiset teemat ovat luonto itsessään ja ihmisen luontosuhde. Parviainen työskentelee pääasiassa taidemaalarina, mutta grafiikalla ja piirtämisellä on kautta linjan ollut tärkeä asema hänen tuotannossaan. Näyttelyssä on esillä sarja lyijykynäpiirroksia ja temperamaalauksia kahden viime vuoden ajalta.

JUKKA-PEKKA METSÄVAINIO - Vanhaa valoa

Oululainen luontokuvaaja J-P Metsävainio paljastaa kätkeytyneen maailman meitä ympäröivästä maailmankaikkeudesta. Taiteilijan teosten syntyminen vaatii yötaivaan sitkeää, jopa useita vuosia kestävää kuvaamista ennen kuin valtavat ja etäiset taivaanilmiöt on saatu valotettua lopullisiksi teoksiksi. Katsojalle avautuu yhä uusia näkymiä ympäröivään todellisuuteen, kun taiteilija raottaa salaisuuksien verhoa ympärillämme.