Menneet näyttelyt

HANNA SCHRODERUS - Intersecting lives

Hanna Schroderuksen Intersecting lives -näyttelyn nimi viittaa Gilles Deleuzen ja Félix Guattarin elämistä ja yhteistyöstä kertovan teoksen nimeen. Näyttely esittelee öljyvärimaalauksia ja syanotypioita.

MAARIKA MAURY - Elämän värit

Maarika Mauryn Elämän värit -näyttely tuo esille elämän ja ihmisyyden eri puolet ja värit ja tunnelmat. Näyttelyn taulut ovat monikerroksisia ja niistä löytyy alati uusia sävyjä ja näkökulmia. Teokset ovat melko abstrakteja ja herättelevät katsojan omia oivalluksia.

PEKKA HOMANEN
B-luokka

Pekka Homasen B-luokka on teoskokonaisuus, joka kertoo kiusaamisen problematiikasta. Näyttelyn nimi kuvaa aihemaailmaa, mistä hän ammentaa teoksiinsa rakennuspalikoita eli kiusaaminen sen eri muodoissa.

ANNE YONCHA - Re:Peat

Anne Yoncha is American artist, who combines art with science. She's working on a year-long art-science project called Re:Peat, which will visualize and materialize data about peat structure in Northern Ostrobothnia.

JOHANNA PÉTURSDÓTTIR - Kupla

Johanna Pétursdóttir on oululainen kuvataidekasvattaja ja kuvataiteilija. Hänen abstraktit teokset valloittavat Kellarigalleriamme.

VILHO LAMPI - Lakeuden maalari

Vilho Lampi - Lakeuden maalari -näyttely esittelee taidekeräilijä Timo Korkiamäen Vilho Lampi -taidekokoelman. Näyttelyssä nähdään 23 teosta mukaan lukien Lammen kuuluisat maalaukset Tuoli (1928) ja Ruma tyttö (1933) sekä kokoelman päätyö - Vilho Lammen omakuva vuodelta 1933.

IKKUNA­INSTALLAATIO:
Christelle Mas

Christelle Mas on suomalaistunut ranskalaislähtöinen kuvataiteilija, joka asuu Oulussa. Mas työskentelee monimuotoisesti valokuvamateriaalin kanssa käyttäen sitä esimerkiksi kollaaseissa ja installaatiossa. Supernature-installaatiossa hän tutkii luonnon suhdetta teknologiaan valokuvakollaaseissa, joissa yhdistyvät tieteelliset kuvat valokuvien ja piirroksien kanssa. 

IKKUNA­INSTALLAATIO:
Jussi Hukkanen

Galleria MABD:n toukokuun ikkunainstallaatioissa nähdään Jussi Hukkaselta Inferio-teossarja. Hukkasen maalaaminen keskittyy etupäässä ihmisen kuvaamiseen, perinteisistä realistisista muotokuvista kokeellisiin esityksiin sekä aiheissa että tekniikoissa.

IKKUNA­INSTALLAATIO:
Heidi Stålnacke

Heidi Stålnacke on viimeiset kymmenen vuotta keskittynyt kierrätysmateriaaleista valmistettuihin veistoksiin ja installaatioihin, joiden keskeisenä teemana ovat olleet ympäristöpoliittiset uhkakuvat. Hänen teoksensa peilaavat ihmisen suhdetta ympäristöön.

IKKUNA­INSTALLAATIO:
Leskelä, Jakkila & Valtakari

Galleria MABD tarjoaa viikon mittaisia ikkunainstallaatioita läpi toukokuun. Ensimmäisenä esillä on Esa Leskelän ja Eeva-Kaisa Jakkilan maalauksia sekä Jussi Valtakarin veistoksia.

RAIMO TÖRHÖNEN - Nature Morte

Raimo Törhösen Nature Morte -näyttely siirtyy koronaviruksen vuoksi nettiin. Hänen maalauksensa ovat esillä nettinäyttelynä Instagramissamme, mistä löydät näyttelyn helposti tilimme kohokohdista.

OSAO Jalometalliala - Kipinästä syntynyt, tulella tehty

Pintojen heijastuksia, struktuuria, kontrastia, metalliin työstettyjä muotoja ja korukivien hehkua. Tarinoita, tunteiden paloa, intohimoa taiteeseen ja tekemiseen.

ROY AURINKO - Nostalgia

Oranssia. Leirintäalueen baarin muovituolit. Muu on ruskeaa. Minttujäätelö, jukebox, rantahiekka, puut, 70-luku. Kopiokoneen haju kunnantalon kellarissa, poikkeus: violettia.

EEVA HEIKKILÄ - LOL (Love of Life)

Eeva Heikkilän esikoisnäyttely nähdään Galleria MABD:n Kellarigalleriassa. LOL (Love of Life) -näyttely esittelee värikylläisiä abstrakteja maalauksia.

SOILE SUVANTO - Joki, jää, tunturi

Galleria MABD ylpeänä esittää Soile Suvannon ensimmäisen näyttelyn sitten 2000-luvun alun. Suvannon Joki, jää, tunturi -valokuvanäyttely koostuu kolmesta teossarjasta: Oulujokea kuvaavasta Joki-sarjasta, unenomaisesta ja surrealistisesta Jää-sarjasta sekä Kilpisjärven maisemia kuvaavasta Tunturi-sarjasta.

AHONEN, FÖHR & MANNINEN

Syksyn näyttelykautemme huipentuu kolmen oululaisen valokuvaajan yhteisnäyttelyyn. Näyttely esittelee Raimo Ahosen, Jaani Föhrin ja Janne-Pekka Mannisen valokuvia.

SYLVILAGUS - Tuo jänis - That rabbit

Taidemaalari Sylvilagus maalaa akryylillä ja piirtää tussilla erikseen luonnostelematta, suoraan kankaalle tai paperille. Hänen teokset ovat intuitiivisia, imaginaarisia kuvia. Hänen maalauksissa aiheena on pääosin jänis.

ILKKA AHO - Näin minä sen näin

Ilkka Aho tuo näyttelyynsä kokonaisuuden perinteisellä kädentaidolla toteutettuja asetelmamaalauksia. Hän on työssään päivittänyt perinteikkään maalausgenren kuvastoa nykypäivään ihailemiensa vanhojen mestareiden kuvamaailmaa käyttäen.

ULLA MOILANEN-PYHTINEN - Ohikiitäviä hetkiä

Ulla Moilanen-Pyhtinen on oululainen kuvataiteilija, joka maalaa maisemia, muotokuvia ja erilaisia luontokokemuksia kokeillen jatkuvasti uutta.

MAJ-LIS TANNER - Ruska

Maj-Lis Tanner on lumoutunut ruskasta. Kun metsien, soiden ja tuntureiden väriloisto on upeimmillaan on hänen päästävä sinne vaeltamaan ja myöhemmin maalaamaan kokemaansa.

CHRISTELLE MAS - X-rays

X-rays -teokset ovat tieteellisiä kuvausmenetelmiä hyödyntäviä valokuvakollaaseja, joissa Christelle Mas tutkii ihmisen suhdetta teknologiaan. Teokset yhdistelevät lääketieteellisiä valokuvia, magneettikuvia, pyyhkäisyelektronimikroskoopilla otettuja kuvia, röntgenkuvia, silmänpohjakuvia sekä piirtämistä ja kollaaseja.

TATSUO & TAMIO HOSHIKA - Kaksi näkökulmaa - Suomi - Japani

Kaksi näkökulmaa – Suomi – Japani –näyttely tarjoaa kahden erilaisen ja eri puolilla maailmaa työskentelevien taiteilijoiden näkökulmia, vastakohtia ja harmoniaa. Tatsuo & Tamio Hoshika ovat identtisiä kaksosia, mutta heidän työnsä ovat aivan eri maata.

K2 CONNECT

K2 taiteilijoiden kesäkuinen näyttelyvierailu Galleria kajaste Kajaaninkadulla tarjoaa läpileikkauksen 18 Hiukkavaaran Kulttuurikasarmilla työskentelevän taiteilijan tuoreesta tuotannosta. K2 Connect -näyttelyn teoksia yhdistää sama koko ja muoto, mutta jokainen teos on kuitenkin oma yksilönsä ja edustaa taiteilijaansa.

KAISU SYRJÄLÄ - Olinpa kerran

Kaisu Syrjälä maalaa mielikuvien ja intuition pohjalta. Hän tarkkailee maailmanmenoa pohdiskelevalla otteella ammentaen siitä pohjaa maalauksiinsa. Syrjälä käyttää spray-maaleja, akryylivärejä ja usein myös muurauslaastia töissänsä. Hänen ensimmäinen yksityisnäyttely on esillä Kellarigalleriassamme.

HANNA OINONEN - Fragile

Kuvataitelija, taidegraafikko Hanna Oinosen ensimmäisen Oulussa pidettävän yksityisnäyttelyn pääteos on Katugalleriaamme rakentuva Fragile-tilateos, joka syntyy ripustusvaihessa. Teos on kuivuneista kasveista koostuva musta köynnös. Näyttely tarkastelee katoavaisuuden, hetkellisyyden, hetkien haurauden, muistin ja muistamisen teemoja.

PIRJO LEMPEÄ - Blues

Pirjo Lempeä on oululainen valokuvaaja, valokuvataiteilija ja syanotypisti, joka on taiteellisessa työskentelyssään palannut vaihtoehtoisten vedostusmenetelmien pariin. Näyttelyssä on esillä hänen syanotypiavalokuvia.

RIITTA KEURULAINEN - Hiljaiselosta kohti uutta

Helsinkiläinen graafikko ja kuvataiteilija Riitta Keurulainen työskenteli vuosikausia graafikkona, mutta vaihtoi säännöllisen palkkatyön kuvataiteilijan työhön 2014. Hänen maalaukset on toteutettu öljyväreillä mdf-levylle, joka on tarpeeksi vahva pohja hänen työtavalleen. Maalauksissa apuaineena Riitta käyttää antiikkivahaa.

ANNI ARFFMAN - Vesiväristä

Anni Arffman juhlii näyttelyssänsä rakkautta, joka syttyi kymmenen vuotta sitten, mutta ei ensisilmäyksellä. Tuolloin Arffman antoi uuden mahdollisuuden tuskastuttaviksi kokemilleen vesiväreille ja lumoutui vedestä ja väristä uudella tavalla.

RIIKKA & VILLE MÄKIKOSKELA - Onnellisia umpikujia

Riikka Mäkikoskela käsittelee teoksissaan ihmisen elämänkaarta ja sukupolvien limittäisyyttä. Hänen teoksensa juhlistavat elämän runsautta ja monimuotoisuutta – sen nurjia puolia unohtamatta. Ville Mäkikoskela on kuvanveistäjä, jota kiinnostaa arjen ihmeet, kaduntasaiset tarinat, sattumat ja oivallukset. Jokainen näennäisesti mitätönkin aihe on hänelle arvokas, kertoessaan ihmisen osasta.

KIRSI-MARIA PERKKIÖ - Neljä huonetta

Taidemaalari Kirsi-Maria Perkkiön omaleimaiset öljyvärimaalaukset kertovat tarinoita ihmisenä olemisesta. Teokset kurottavat kohti universaalia, ihmisiä yhdistävää symbolien ja myyttien maailmaa. Hänen maalaustyyli ammentaa Euroopan taiteen ja arkkitehtuurin perinteistä.

SUOMA & RAIMO YLI-SUVANTO - Neljän tuulen maa

Kuusamossa asuva taitelijapari tunnetaan lukuisista palkituista, monitaiteellisista taidekasvatusprojekteista ja kansainvälisistä kehittämishankkeista, joita he ovat toteuttaneet yhteistyössä koulujen ja kuvataidejärjestöjen kanssa sekä Rovaniemellä että Kuusamossa. Näyttelyssä on esillä Suoma Yli-Suvannon maalauksia ja valokuvia sekä Raimo Yli-Suvannon puuveistoksia.

RITA JUNES & MARIA JUNES - Paluu

Rita Junes ja Maria Junes käsittelevät yhteisnäyttelyssään paluun teemaa maiseman uudelleen katsomisen ja voimaantumisen kautta. Näyttely on heidän ensimmäinen yhteisnäyttelynsä.

PEKKA PARVIAINEN - Verso

Pekka Parviainen on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka tuotannossa keskeiset teemat ovat luonto itsessään ja ihmisen luontosuhde. Parviainen työskentelee pääasiassa taidemaalarina, mutta grafiikalla ja piirtämisellä on kautta linjan ollut tärkeä asema hänen tuotannossaan. Näyttelyssä on esillä sarja lyijykynäpiirroksia ja temperamaalauksia kahden viime vuoden ajalta.

JUKKA-PEKKA METSÄVAINIO - Vanhaa valoa

Oululainen luontokuvaaja J-P Metsävainio paljastaa kätkeytyneen maailman meitä ympäröivästä maailmankaikkeudesta. Taiteilijan teosten syntyminen vaatii yötaivaan sitkeää, jopa useita vuosia kestävää kuvaamista ennen kuin valtavat ja etäiset taivaanilmiöt on saatu valotettua lopullisiksi teoksiksi. Katsojalle avautuu yhä uusia näkymiä ympäröivään todellisuuteen, kun taiteilija raottaa salaisuuksien verhoa ympärillämme.