27.02. - 17.03.2019

KIRSI-MARIA PERKKIÖ – Neljä huonetta

Taidemaalari Kirsi-Maria Perkkiön omaleimaiset öljyvärimaalaukset kertovat tarinoita ihmisenä olemisesta. Teokset kurottavat kohti universaalia, ihmisiä yhdistävää symbolien ja myyttien maailmaa. Hänen maalaustyyli ammentaa Euroopan taiteen ja arkkitehtuurin perinteistä.

Taidemaalari Kirsi-Maria Perkkiö asuu ja työskentelee Oulussa. Hänellä on ateljee Oulun keskustassa, Asemakadulla, vanhassa Vikkulankulman pihapiirissä.

Perkkiö on tehnyt pitkään yhteistyötä arvostetun suomalaisen urkutaiteilijan Kalevi Kiviniemen kanssa. Kirsi-Maria Perkkiö kertoo maalaavansa musiikkia, kuin säveltävänsä väreillä: ”Maalaukseni eivät ole itselleni pelkästään maalauksia. Minulle maalaaminen ja värit ovat omaa soittamatonta musiikkiani, värejä muotojenkieltä, rytmiä ja kokonaisuutta hion niin kauan, että maalaus soi itselleni niin, että tunnen koko orkesterini soittavan kompositiossa.”

Te olette vielä niin nuori ja niin alussa ja sitä minä Teiltä koko voimallani tahtoisin pyytää, että pysyisitte sydämessänne kärsivällisenä jos ette heti löydä ratkaisuja, rakastaisitte kysymyksiä sinänsä kuin lukittuja huoneita tai kuin kirjoja, joiden kielestä ette saa selvää.Suotta peräätte nyt vastauksia, joita Teille ei voida antaa, koska ette ole voinut niitä elää. Kaikki on elettävä, siitä on kyse. Eläkää kysymykset. Kuka tietää, jos eräänä päivänä elätte, itse sitä edes huomaamatta, vastauksetkin. – Rainer Maria Rilke

CV Kirsi-Maria Perkkiö