Menneet näyttelyt

PEKKA HOMANEN - Oppitunti 60

Oppitunti 60 on oululaisen kuvataiteilija Pekka Homasen 60-vuotisjuhlanäyttely. Näyttelyssä nähdään maalausten lisäksi croquispiirroksia.

VEIKKO TÖRMÄNEN - Pieni retro

Geometriset perusmuodot ja perusvärit kohtaavat toisensa oululaisen konkretistin Veikko Törmäsen (s.1945) teoksissa vuosilta 2004 - 2024.

LOTTA-LUCIA LAINE - Material automata

Lotta-Lucia Laine valmistui kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta keväällä 2020. Hän työskentelee pääsääntöisesti suurikokoisten eläinten oikeuksia käsittelevien abstraktia ja figuratiivista ilmaisua yhdistävien akryylimaalausten parissa.

KARI SÖDÖ - Varjo syntyy valosta

Kari Södön Varjo syntyy valosta -näyttely esittelee isohkoja veistosinstallaatioita sekä pienempiä veistoksia puusta lattioille ja seinille. Vuoropuhelua ja rytmiä luonnon muovaaman ja veistetyn puun sekä orgaanisen ja geometrisen muotokielen välillä.

TEIJA SOINI - Kerroksia

Oululaisen valokuvaajan Teija Soinin Kerroksia-näyttely käsittelee ihmisen yhteyttä luontoon. Näyttelyssä nähdään kuvia vuosilta 2016-2024.

LEEVI KÄMÄRÄINEN - Tavoillansa tavallisia tarinoita

Leevi Kämäräinen on nuori oululaislähtöinen Kankaanpään taidekoulussa opintojaan viimeistelevä kuvataiteilija. Pääasiassa hän maalaa öljyväreillä ilmaisultaan ja väreiltään voimakkaita teoksia, mutta hyödyntää myös niin muita maalaustekniikoita, veistoa, kuin erilaisia yhdistelmätekniikoitakin.

JOULUGALLERIA

Näyttelyvuotemme 2023 huipentuu Joulugalleria-taidemyyntitapahtumaan. Joulugalleria tarjoaa monipuolisen kattauksen joululahjaideoita nykytaiteen ja designin muodossa 19 taiteilijalta.

SUVI MANNONEN - La Voce Del Cuore

La Voce Del Cuore eli sydämen ääni on viimeinen osa taidemaalari Suvi Mannosen Italian inspiroimaa näyttelytrilogiaa. Näyttelyteoksissa hän on käyttänyt pohjamateriaaleina muun muassa vanhoja kirjan kansia.

PIRJO NYKÄNEN - Kasvukausi

Kaksi vuotta sitten Ouluun muuttanut taidemaalari-valokuvataiteilija Pirjo Nykänen on pitkän linjan tekijä. Elämänkokemukset ja muutokset ovat vuosien aikana muokanneet hänen taiteellista sisältöään.

VESA RANTA - Katoava pohjoinen

Vesa Ranta on oululainen valo- ja videokuvaaja. Katoava pohjoinen -näyttelyssä nähdään hänen Islannissa ottamiaan valokuvia.

PÄIVI LATVALA - Till the COWS come HOME

Päivi Latvalan lehmät ovat rakkaudenosoitus lajia kohtaan - maalaislaitumia lehmineen sekä suomalaista maataloutta. Latvalan teokset lukeutuvat naturalismin piiriin ja hänen työskentelyssä korostuu todellisen eläimen kohtaaminen. 

JARMO KOPONEN - Muotokuvia

Jarmo Koposen toinen näyttely Galleria MABD:ssä keskittyy edellisen näyttelyn autioita maisemia ja paikkoja esittävien valokuvateosten vastapainoksi ihmiskasvojen tutkimiseen puupiirroksen keinoin.

INKA HANNULA & TEEMU RAUDASKOSKI - Olemisen ilo

Galleria MABD:ssa on heinäkuussa esillä tamperelaisen taiteilijaparin Inka Hannulan ja Teemu Raudaskosken yhteismaalauksia.

KESÄKUUN 2023 RYHMÄNÄYTTELY

Jo perinteeksi muodostuneen Galleria MABD:n kesäkuun ryhmänäyttely esittelee tänä vuonna taidetta Harri Naumaselta, Kalle Nurmiselta, Marjo Pitkolta, Hanne Torviselta ja Riitu Uosukaiselta.

JUSSI HUKKANEN - KOLMIOELÄIN

Jussi Hukkanen keskittyy maalaamisessaan etupäässä ihmisen kuvaamiseen, perinteisistä realistisista muotokuvista kokeellisiin esityksiin sekä aiheissa että tekniikoissa. KOLMIOELÄIN tekee hänen tuotantoonsa uuden aluevaltauksen.

ARJA VALKONEN-GOLDBLATT - Seuraava sivu / Next page

Arja Valkonen-Goldblatt ei halua sitoutua yhteen ilmaisumuotoon, vaan antaa itselleen vapauden toimia kuvataiteen eri alueilla. Hänen Seuraava sivu -näyttelykokonaisuutensa koostuu maalauksista ja taiteilijakirjoista.

HEIDI TOIVAINEN - Sanat, jotka jäivät sanomatta

Heidi Toivainen on oululainen kuvataiteilija, joka maalaa sanoja, jotka ovat unohtuneet, joita ei ole sanottu tai joita ei edes ole.

ROSA HELIN - Travelogues

Rosa Helinin Travelogues-näyttelyssä nähdään hänen residenssimatkojensa inspiroimia maalauksia sekä keramiikkaveistoksia Rosan kohtaamista nelijalkaisista.

PAULIINA & ELMERI HÄRKÖNEN - Tunne metsä

Pauliina & Elmeri Härkönen tuovat Tunne Metsä -näyttelyn teoksia Galleria MABD:hen. Pariskunta erottuu teoksillaan perinteisten valokuvien joukosta selkeästi maalausmaisella kuvaustekniikalla ja värien käytöllä. He kutsuvatkin mieluummin itseään valomaalareiksi kuin valokuvaajiksi.

ANU RIESTOLA & MAIJA VANHATAPIO

L’art pour L’art on Anu Riestolan ja Maija Vanhatapion yhteisnäyttely, missä nähdään ekspressiivisiä maalauksia ja abstrakteja maisemia.

CHRISTELLE MAS - Territories

Christelle Mas on ranskalainen taiteilija, joka asuu ja työskentelee Oulussa. Territories-valokuvasarja on kokoelma matkakuvia paikasta toiseen sekä siirtymiä ajasta toiseen. Sarja koostuu Oulussa, Hailuodossa ja Italian Materassa kuvatuista valokuvista.

J-P METSÄVAINIO - Clear Skies

J-P Metsävainion kuvaa yöllisen taivaan kauneutta tieteen työmenetelmiä hyödyntäen. Clear Skies -näyttelyssä nähdään hänen uusimpia astrokuviaan.

SARJAKUVA­ORIGINAALIEN MYYNTINÄYTTELY

Osana Oulun XI Sarjakuvafestivaalia järjestämme kymmenen sarjakuvantekijän originaalien myyntinäyttelyn.

PETRI KULJU - Meat Me

Petri Kulju on suomalainen kuvataiteilija ja animaattori. Hän tekee digitaalista mediataidetta ja tila-aikataidetta. 

HELENA TERÄVÄINEN - Mielen tiloja

Helena Teräväinen on arkkitehti ja valokuvaaja. Mielen tiloja -näyttelynsä kuviin Teräväinen on tallentanut elettyjä tiloja, mielen muistoja ja koettua atmosfääriä hänelle merkityksellisissä kohteissa.

HANNU LUKIN - Taivas aukeaa

Hannu Lukin on suomalainen taidemaalari ja kuvataiteilija. Hän valmistui kuvataideakatemiasta vuonna 1985. Uransa aikana hän on pitänyt yli 100 yksityisnäyttelyä kotimaassa ja ulkomailla.

VILLE TANHUALA

Ville Tanhuala on Limingan Taidekoulun käynyt pitkän uran tehnyt monipuolinen taiteilija, jonka näyttely nähdään nyt ensimmäistä kertaa Oulussa.

JANNE-PEKKA MANNINEN - Tuira

Janne-Pekka Manninen (VAT, HuK) on muotokuvaukseen ja dokumentaariseen valokuvaan erikoistunut oululainen valokuvaaja. Hänen töitään on nähty näyttelyissä Oulussa ja Helsingissä.

KESÄKUUN RYHMÄNÄYTTELY

Kesäkuun 2022 ryhmänäyttely esittelee viiden oululaisen taiteilijan uusimpia teoksia. Mukana näyttelyssä ovat Hanna Holopainen, Pekka Homanen, Johanna Pétursdóttir ja Tiina Seppälä. Lisäksi näyttelyssä nähdään Sanna Perungan koruja.

MARJO PITKO - Veden syvyys

Marjo Pitko on kuvataiteilija, taidegraafikko ja valokuvaaja. Hän asuu ja työskentelee laajojen vesien maisemassa; Perämeren, Kemijoen ja Jokisuun leikkauspisteessä, missä kohtaa joki, meri ja avara taivas.

TUULI OIKKONEN - Kuvat kertovat

paratiisisaarella lämmin kallio parantaa sielua kesällä…

JARMO KOPONEN - Someplace

Jarmo Koponen on Intiassa asuva ja työskentelevä suomalaisamerikkalainen kuvataiteilija. Hänen tämän hetkiset pääilmaisukeinonsa ovat valokuvaus ja suurikokoiset puupiirroksiin pohjautuvat sekatekniikkatyöt.

LOTTA-LUCIA LAINE - Itketään yhdessä, valas ja minä

Lotta-Lucia Laine on galleriamme näyttelyvuoden 2022 Vuoden Nuori Taiteilija. Esittelemme kerran näyttelyvuodessa uuden nuoren tekijän. Lotta-Lucia valmistui kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta keväällä 2020. Hänen teostensa keskeisiä piirteitä ovat värien käyttö sekä eläinteemat. 

PÄIVI LATVALA - La Muuu

Päivi Latvala keskittyy taiteessaan lehmiin. Eläinmaalauksillaan Latvala haluaa tuoda nykyaikaisen maaseudun taiteen ystävien lähelle.

TAINA PELKONEN - Arts, crafts & deco

Taina Pelkosen Arts, crafts & deco -näyttely on osa hänen kultasepän ammattitutkintoaan. Se on saanut inspiraationsa Art Decon muotokielestä, materiaalien yhdistämisestä sekä korutaiteesta. Näyttely on esillä galleriamme ikkunoissa.

SUSANNA MARIA KIVISTÖ - Kristallisoituminen

Susanna Maria Kivistö on taidemaalari, joka muutti yhdeksän Gotlannissa vietetyn vuoden jälkeen takaisin Suomeen keväällä 2021. Hän asuu ja työskentelee Taidekeskus Järvilinnassa Laukaassa.

MAARIT SUOKAS - Metsän tuolla puolen

Maarit Suokas on pitkään Aasiassa ja Afrikassa asunut taidemaalari, joka muutama vuosi sitten palasi Suomeen ja siirtyi valokuvaukseen. Metsän tuolla puolen -valokuvasarjassaan Maarit tutkii talveen valmistautuvaa suomalaista metsää ja pohtii niitä kulttuurisia merkityksiä ja myyttejä, joita ihminen on kautta aikojen liittänyt metsään.

Hilmakollektiivi - PUPURUUSU

Hilmakollektiivi on näyttelijä, esitystaiteilija Outi Vuorirannan ja kuvataiteilija, dramaturgi Silja Kejosen muodostama poikkitaiteellinen duo, joka työskentelee runouden, kuva- ja esitystaiteen rajapinnoilla ja ammentaa voimansa ystävyydestä.

MAJ-LIS TANNER - Luka

Kuvataiteilija Maj-Lis Tannerin Luka-näyttelyn inspiraationa on ollut yhdysvaltalaisen folk-laulajan Suzanne Vegan kirjoittama, säveltämä ja laulama Luka-kappale, joka nousi listojen kärkipäähän 1980-luvun lopulla.

SUOMA & RAIMO YLI-SUVANTO - Jääilluusioita

Jääilluusioita-näyttely rakentuu Suoma Yli-Suvannon akryylimaalauksista vuosilta 2020-2021 sekä Raimo Yli-Suvannon puuveistoksista ja valokuvista. Taiteilijapari on järjestänyt yhteisnäyttelyitä vuodesta 1996 alkaen.

ANNE KESKITALO & MERVI NIEMITALO - Kasviveistäjän herbaario

Anne Keskitalo ja Mervi Niemitalo muodostavat FlowKameArt-taiteilijakaksikon. Heidän työskentelylleen on keskeistä kasviveistämisen menetelmällä työskentely, kasvien merkityksen esille tuominen ja luontosuhteen vaaliminen. Kasviveistäjän herbaariota on työstetty sekä vihertaiteen että kuvataiteen menetelmin. Esillä on kasviveistosten lisäksi maalauksia.

HANNA HOLOPAINEN - Limits

Hanna Holopainen on oululainen kuvataiteilija, joka tutkii action paintingin taipuisuutta. Hän etsii monimuotoisia ratkaisuja ilmaista aihelmia ja teemoja niin, että abstrakti ilmaisu pysyttelee edelleen omassa kontekstissaan.

PEKKA HOMANEN - Landscapes Inside Inside Landscapes

​Pekka Homanen on oululainen kuvataiteilija, joka rakentaa teoksensa matemaattisella kaavalla 1+1=3. Muuttujia siinä on hyvin paljon, joten absoluuttinen totuus on itse kunkin korvien välissä. Hänen työnsä ovat kuin elämä itse, hyvin suunniteltuja, mutta lopputulos täysin ennalta arvaamaton.

MARIANNE KAUPPILA - Pikieepos

Marianne Kauppilan vuoden mittainen uurastus Kalevalan kuvittamisen parissa huipentuu Galleria MABD:ssä järjestettävään Pikieepos-näyttelyyn ja Pikieepoksen julkistamistilaisuuteen. Marianne on galleriamme vuoden nuori taiteilija.

RYHMÄNÄYTTELY

Kesäkuun ryhmänäyttely esittelee Maija Vanhatapion, Riitta Keurulaisen, Heidi Toivaisen ja Elisa Tuohimaan maalauksia sekä Johanna Pétursdóttirin veistoksia.

MARJO HYVÄRINEN - Kasvinkumppani

Marjo Hyvärisen Kasvinkumppani-näyttely avaa uuden galleriatilamme toiminnan Kolmiotalossa. Värikkäässä Kasvinkumppani-näyttelyssä luonnon sanoma tulee esille muodon, värin ja rytmin kautta.

ISABEL ANDERSSON

Syksyn 2020 näyttelykautemme huipentuu Isabel Anderssonin hyväntekeväisyysvalokuvanäyttelyyn. Näyttelyn teokset huutokaupataan näyttelyn päätteeksi ja tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä OYS:n lasten ja nuorten psykiatriselle osastolle.

KALLE NURMINEN - Uuteen muotoon

Kalle Nurminen on kuvataiteilija ja Oulun kaupunginteatterin lavastaja. Uuteen muotoon -näyttelyssä nähdään hänen eri materiaaleista luomia moniulotteisia veistoksia. Katugalleria täyttyy veistoksista ja esinekollaaseista. Kellarigallerian valtaa Kallen alttaritaulut.

HANNA HOLOPAINEN - Action 30

Hanna Holopainen tutkii action paintingin taipuisuutta ja etsii monimuotoisia ratkaisuja ilmaista aihelmia ja teemoja niin, että abstrakti ilmaisu pysyttelee edelleen omassa kontekstissaan. Action 30 -näyttely antoi hänelle haasteen luoda näyttely 30 päivässä. Näyttely on esillä Kellarigalleriassamme.

J-P METSÄVAINIO - Per aspera ad astra

Oululaisen J-P Metsävainion Per aspera ad astra -näyttely esittelee hänen uusimpia astronomisia luontokuviaan. Metsävainio kuvaa yöllisen taivaan kauneutta tieteen työmenetelmiä ja välineitä hyödyntäen. Näyttely on esillä Katugalleriassamme.

3x3
MOILALA STÅHLE-KANNIALA SYRJÄLÄ

3x3 -näyttely esittelee Sari Moilalan, Anne Ståhle-Kannialan ja Kaisu Syrjälän taidetta. Kolme erilaista taiteilijaa tutkii ympäröivää maailmaa struktuurin, liikkeen ja värien kautta.

HANNA SCHRODERUS - Intersecting lives

Hanna Schroderuksen Intersecting lives -näyttelyn nimi viittaa Gilles Deleuzen ja Félix Guattarin elämistä ja yhteistyöstä kertovan teoksen nimeen. Näyttelyn nimi viittaa myös sen kaksiosaiseen rakenteeseen, joka koostuu Katugallerian maalauksista ja Kellarigallerian syanotypioista.

MAARIKA MAURY - Elämän värit

Maarika Mauryn Elämän värit -näyttely tuo esille elämän ja ihmisyyden eri puolet ja värit ja tunnelmat. Näyttelyn taulut ovat monikerroksisia ja niistä löytyy alati uusia sävyjä ja näkökulmia. Abstraktit teokset herättelevät katsojan omia oivalluksia.

PEKKA HOMANEN
B-luokka

Pekka Homasen B-luokka on teoskokonaisuus, joka kertoo kiusaamisen problematiikasta. Näyttelyn nimi kuvaa aihemaailmaa, mistä hän ammentaa teoksiinsa rakennuspalikoita eli kiusaaminen sen eri muodoissa.

ANNE YONCHA - Re:Peat

Anne Yoncha is American artist, who combines art with science. She's working on a year-long art-science project called Re:Peat, which will visualize and materialize data about peat structure in Northern Ostrobothnia.

JOHANNA PÉTURSDÓTTIR - Kupla

Johanna Pétursdóttir on oululainen kuvataidekasvattaja ja kuvataiteilija. Hänen abstraktit teokset valloittavat Kellarigalleriamme.

VILHO LAMPI - Lakeuden maalari

Vilho Lampi - Lakeuden maalari -näyttely esittelee taidekeräilijä Timo Korkiamäen Vilho Lampi -taidekokoelman. Näyttelyssä nähdään 23 teosta mukaan lukien Lammen kuuluisat maalaukset Tuoli (1928) ja Ruma tyttö (1933) sekä kokoelman päätyö - Vilho Lammen omakuva vuodelta 1933.

IKKUNA­INSTALLAATIO:
Christelle Mas

Supernature-installaatiossa Christelle Mas tutkii luonnon suhdetta teknologiaan valokuvakollaaseissa, joissa yhdistyvät tieteelliset kuvat valokuvien ja piirroksien kanssa. 

IKKUNA­INSTALLAATIO:
Jussi Hukkanen

Galleria MABD:n toukokuun ikkunainstallaatioissa nähdään Jussi Hukkaselta Inferio-teossarja. Hukkasen maalaaminen keskittyy etupäässä ihmisen kuvaamiseen, perinteisistä realistisista muotokuvista kokeellisiin esityksiin sekä aiheissa että tekniikoissa.

IKKUNA­INSTALLAATIO:
Heidi Stålnacke

Heidi Stålnacke on viimeiset kymmenen vuotta keskittynyt kierrätysmateriaaleista valmistettuihin veistoksiin ja installaatioihin, joiden keskeisenä teemana ovat olleet ympäristöpoliittiset uhkakuvat. Hänen teoksensa peilaavat ihmisen suhdetta ympäristöön.

IKKUNA­INSTALLAATIO:
Leskelä, Jakkila & Valtakari

Galleria MABD tarjoaa viikon mittaisia ikkunainstallaatioita läpi toukokuun. Ensimmäisenä esillä on Esa Leskelän ja Eeva-Kaisa Jakkilan maalauksia sekä Jussi Valtakarin veistoksia.

OSAO Jalometalliala - Kipinästä syntynyt, tulella tehty

Pintojen heijastuksia, struktuuria, kontrastia, metalliin työstettyjä muotoja ja korukivien hehkua. Tarinoita, tunteiden paloa, intohimoa taiteeseen ja tekemiseen.

RAIMO TÖRHÖNEN - Nature Morte

Raimo Törhösen Nature Morte -näyttely siirtyy koronaviruksen vuoksi nettiin. Hänen maalauksensa ovat esillä nettinäyttelynä Instagramissamme, mistä löydät näyttelyn helposti tilimme kohokohdista.

EEVA HEIKKILÄ - LOL (Love of Life)

Eeva Heikkilän esikoisnäyttely nähdään Galleria MABD:n Kellarigalleriassa. LOL (Love of Life) -näyttely esittelee värikylläisiä abstrakteja maalauksia.

ROY AURINKO - Nostalgia

Oranssia. Leirintäalueen baarin muovituolit. Muu on ruskeaa. Minttujäätelö, jukebox, rantahiekka, puut, 70-luku. Kopiokoneen haju kunnantalon kellarissa, poikkeus: violettia.

SOILE SUVANTO - Joki, jää, tunturi

Galleria MABD ylpeänä esittää Soile Suvannon ensimmäisen näyttelyn sitten 2000-luvun alun. Suvannon Joki, jää, tunturi -valokuvanäyttely koostuu kolmesta teossarjasta: Oulujokea kuvaavasta Joki-sarjasta, unenomaisesta ja surrealistisesta Jää-sarjasta sekä Kilpisjärven maisemia kuvaavasta Tunturi-sarjasta.

AHONEN, FÖHR & MANNINEN

Syksyn näyttelykautemme huipentuu kolmen oululaisen valokuvaajan yhteisnäyttelyyn. Näyttely esittelee Raimo Ahosen, Jaani Föhrin ja Janne-Pekka Mannisen valokuvia.

SYLVILAGUS - Tuo jänis - That rabbit

Taidemaalari Sylvilagus maalaa akryylillä ja piirtää tussilla erikseen luonnostelematta, suoraan kankaalle tai paperille. Hänen teokset ovat intuitiivisia, imaginaarisia kuvia. Hänen maalauksissa aiheena on pääosin jänis.

ULLA MOILANEN-PYHTINEN - Ohikiitäviä hetkiä

Ulla Moilanen-Pyhtinen on oululainen kuvataiteilija, joka maalaa maisemia, muotokuvia ja erilaisia luontokokemuksia kokeillen jatkuvasti uutta.

ILKKA AHO - Näin minä sen näin

Ilkka Aho tuo näyttelyynsä kokonaisuuden perinteisellä kädentaidolla toteutettuja asetelmamaalauksia. Hän on työssään päivittänyt perinteikkään maalausgenren kuvastoa nykypäivään ihailemiensa vanhojen mestareiden kuvamaailmaa käyttäen.

MAJ-LIS TANNER - Ruska

Maj-Lis Tanner on lumoutunut ruskasta. Kun metsien, soiden ja tuntureiden väriloisto on upeimmillaan on hänen päästävä sinne vaeltamaan ja myöhemmin maalaamaan kokemaansa.

CHRISTELLE MAS - X-rays

X-rays -teokset ovat tieteellisiä kuvausmenetelmiä hyödyntäviä valokuvakollaaseja, joissa Christelle Mas tutkii ihmisen suhdetta teknologiaan. Teokset yhdistelevät lääketieteellisiä valokuvia, magneettikuvia, pyyhkäisyelektronimikroskoopilla otettuja kuvia, röntgenkuvia, silmänpohjakuvia sekä piirtämistä ja kollaaseja.

TATSUO & TAMIO HOSHIKA - Kaksi näkökulmaa - Suomi - Japani

Kaksi näkökulmaa – Suomi – Japani –näyttely tarjoaa kahden erilaisen ja eri puolilla maailmaa työskentelevien taiteilijoiden näkökulmia, vastakohtia ja harmoniaa. Tatsuo & Tamio Hoshika ovat identtisiä kaksosia, mutta heidän työnsä ovat aivan eri maata.

K2 CONNECT

K2 taiteilijoiden kesäkuinen näyttelyvierailu Galleria kajaste Kajaaninkadulla tarjoaa läpileikkauksen 18 Hiukkavaaran Kulttuurikasarmilla työskentelevän taiteilijan tuoreesta tuotannosta. K2 Connect -näyttelyn teoksia yhdistää sama koko ja muoto, mutta jokainen teos on kuitenkin oma yksilönsä ja edustaa taiteilijaansa.

KAISU SYRJÄLÄ - Olinpa kerran

Kaisu Syrjälä maalaa mielikuvien ja intuition pohjalta. Hän tarkkailee maailmanmenoa pohdiskelevalla otteella ammentaen siitä pohjaa maalauksiinsa. Syrjälä käyttää spray-maaleja, akryylivärejä ja usein myös muurauslaastia töissänsä. Hänen ensimmäinen yksityisnäyttely on esillä Kellarigalleriassamme.

PIRJO LEMPEÄ - Blues

Pirjo Lempeä on oululainen valokuvaaja, valokuvataiteilija ja syanotypisti, joka on taiteellisessa työskentelyssään palannut vaihtoehtoisten vedostusmenetelmien pariin. Näyttelyssä on esillä hänen syanotypiavalokuvia.

HANNA OINONEN - Fragile

Kuvataitelija, taidegraafikko Hanna Oinosen ensimmäisen Oulussa pidettävän yksityisnäyttelyn pääteos on Katugalleriaamme rakentuva Fragile-tilateos, joka syntyy ripustusvaihessa. Teos on kuivuneista kasveista koostuva musta köynnös. Näyttely tarkastelee katoavaisuuden, hetkellisyyden, hetkien haurauden, muistin ja muistamisen teemoja.

ANNI ARFFMAN - Vesiväristä

Anni Arffman juhlii näyttelyssänsä rakkautta, joka syttyi kymmenen vuotta sitten, mutta ei ensisilmäyksellä. Tuolloin Arffman antoi uuden mahdollisuuden tuskastuttaviksi kokemilleen vesiväreille ja lumoutui vedestä ja väristä uudella tavalla.

RIITTA KEURULAINEN - Hiljaiselosta kohti uutta

Helsinkiläinen graafikko ja kuvataiteilija Riitta Keurulainen työskenteli vuosikausia graafikkona, mutta vaihtoi säännöllisen palkkatyön kuvataiteilijan työhön 2014. Hänen maalaukset on toteutettu öljyväreillä mdf-levylle, joka on tarpeeksi vahva pohja hänen työtavalleen. Maalauksissa apuaineena Riitta käyttää antiikkivahaa.

RIIKKA & VILLE MÄKIKOSKELA - Onnellisia umpikujia

Riikka Mäkikoskela käsittelee teoksissaan ihmisen elämänkaarta ja sukupolvien limittäisyyttä. Hänen teoksensa juhlistavat elämän runsautta ja monimuotoisuutta – sen nurjia puolia unohtamatta. Ville Mäkikoskela on kuvanveistäjä, jota kiinnostaa arjen ihmeet, kaduntasaiset tarinat, sattumat ja oivallukset. Jokainen näennäisesti mitätönkin aihe on hänelle arvokas, kertoessaan ihmisen osasta.

KIRSI-MARIA PERKKIÖ - Neljä huonetta

Taidemaalari Kirsi-Maria Perkkiön omaleimaiset öljyvärimaalaukset kertovat tarinoita ihmisenä olemisesta. Teokset kurottavat kohti universaalia, ihmisiä yhdistävää symbolien ja myyttien maailmaa. Hänen maalaustyyli ammentaa Euroopan taiteen ja arkkitehtuurin perinteistä.

SUOMA & RAIMO YLI-SUVANTO - Neljän tuulen maa

Kuusamossa asuva taitelijapari tunnetaan lukuisista palkituista, monitaiteellisista taidekasvatusprojekteista ja kansainvälisistä kehittämishankkeista, joita he ovat toteuttaneet yhteistyössä koulujen ja kuvataidejärjestöjen kanssa sekä Rovaniemellä että Kuusamossa. Näyttelyssä on esillä Suoma Yli-Suvannon maalauksia ja valokuvia sekä Raimo Yli-Suvannon puuveistoksia.

RITA JUNES & MARIA JUNES - Paluu

Rita Junes ja Maria Junes käsittelevät yhteisnäyttelyssään paluun teemaa maiseman uudelleen katsomisen ja voimaantumisen kautta. Näyttely on heidän ensimmäinen yhteisnäyttelynsä.

PEKKA PARVIAINEN - Verso

Pekka Parviainen on helsinkiläinen kuvataiteilija, jonka tuotannossa keskeiset teemat ovat luonto itsessään ja ihmisen luontosuhde. Parviainen työskentelee pääasiassa taidemaalarina, mutta grafiikalla ja piirtämisellä on kautta linjan ollut tärkeä asema hänen tuotannossaan. Näyttelyssä on esillä sarja lyijykynäpiirroksia ja temperamaalauksia kahden viime vuoden ajalta.

JUKKA-PEKKA METSÄVAINIO - Vanhaa valoa

Oululainen luontokuvaaja J-P Metsävainio paljastaa kätkeytyneen maailman meitä ympäröivästä maailmankaikkeudesta. Taiteilijan teosten syntyminen vaatii yötaivaan sitkeää, jopa useita vuosia kestävää kuvaamista ennen kuin valtavat ja etäiset taivaanilmiöt on saatu valotettua lopullisiksi teoksiksi. Katsojalle avautuu yhä uusia näkymiä ympäröivään todellisuuteen, kun taiteilija raottaa salaisuuksien verhoa ympärillämme.