02. - 20.02.2022

PÄIVI LATVALA – La Muuuu

Päivi Latvala keskittyy taiteessaan lehmiin. Eläinmaalauksillaan Latvala haluaa tuoda nykyaikaisen maaseudun taiteen ystävien lähelle.

Suomalaisen maaseudun tulevaisuus on Latvalalle intohimon asia: elämänmakuisilla, raikkailla ja tunnelmallisilla maalauksillaan hän haluaa herättää ihmisissä aitoja tunteita maaseutua kohtaan. Tietoisuuden kasvattaminen ja positiivisten tunteiden liittäminen maaseutuun ovatkin Latvalalle eräs tärkeimmistä syistä maalata ja saada siten äänensä kuuluviin. Suomalaista maaseutua ja eläintuotantoa ei saa  jättää Eu:n jalkoihin. Ilmastomuutoksen myllerryksessä kotimainen, lähellä tuotettu maailman puhtain ruoka on meille etuoikeus.

– Kuvailen itseäni yhden naisen maaseutuliikkeeksi, joka taistelee  suomalaisten maanviljelijöiden ja karjankasvattajien aseman puolesta tekemällä maaseudusta ihmisille läheisen ja tärkeän taiteen kautta, kertoo Latvala.

Latvalan rakastetut lehmämaalaukset ovat moderneja ja  romanttisrealistisia. Taiteilija haluaa kuvata eläinten kauneuden
realistisesti, mikä vaatii tarkkaa ja viimeisteltyä otetta ja silmää.  Taitavasti maalatut ilmeet miettiväisistä märehtijöistä tai niiden
ilkikurisista virnistyksistä ovat Latvalan maalauksien tunnistettavimmat piirteet. Sanatonta vuorovaikutusta suoraan katsojan sydämeen. Samalla työt tuovat kunniaa eläimille, jotka sitä eivät muuten saa. Hän on huomannut, kuinka modernit eläinmaalaukset saavat ihmisissä aikaan iloa ja ne herättävät muistot eloon. Hänen töitään on hankittu useisiin suomalaisiin ja kansainvälisiin maatalousalan yrityksiin sekä koti- ja ulkolaisiin taidekokoelmiin.

CV Päivi Latvala