04. - 10.05.2020

IKKUNA­INSTALLAATIO:
Leskelä, Jakkila & Valtakari

Galleria MABD tarjoaa viikon mittaisia ikkunainstallaatioita läpi toukokuun. Ensimmäisenä esillä on Esa Leskelän ja Eeva-Kaisa Jakkilan maalauksia sekä Jussi Valtakarin veistoksia.

Esa Leskelä, Eeva-Kaisa Jakkila ja Jussi Valtakari ovat pitäneet yhteisiä näyttelyitä säännöllisesti. Nyt nähtävillä olevassa ikkunainstallaatiossa on esillä Esa Leskelän akryylimaalauksia, Eeva-Kaisa Jakkilan akvarelleja ja Jussi Valtakarin puuveistoksia.

 

Esa Leskelän maalauksien yksi keskeisimpiä elementtejä on ekspressiivisyys = ”ulospuristus”, joka ilmenee mielessä työstetyn aiheen spontaanina ilmaisuna. Materiaalina hän käyttää nykyisin pääasiassa akryylimaaleja, jotka mahdollistavat myös ronskin maalaustavan. Akryylimaali vesiliukoisena kuivuu nopeahkosti ja sitä voi myös käyttää paksusti strukturoiden. Leskelän aiheet liikkuvat puoliesittävän ja abstraktin välimaastossa. Hänen mottonsa on: Kun tummuus nielaisee, älä sokaistu, sillä jossain on alue, johon voi mennä toisesta suunnasta. Filosofit järjestävät ajatuksia, taiteilijat ajatuksia kuviksi. Jaksa hämmästyä, sillä aika on ensimmäinen ja viimeinen taiteilija.

Esa Leskelä CV

 

Eeva-Kaisa Jakkilan teokset ovat havaintoja maailmasta, makrokosmoksesta kosmokseen. Akvarelleja märkätekniikalla paperille. Hän asuu ja työskentelee Taivalkoskella.

Eeva-Kaisa Jakkila CV

 

Taivalkoskelaisen Jussi Valtakarin pienet puuhahmot nojaavat kansanperinteen puhdetöihin ja kommentoivat maailman menoa. Hänen veistokset ovat päivitettyä folk-poppia.

Jussi Valtakari CV

 

Ikkunainstallaatiot ovat nähtävillä Katugallerian ikkunoissa ympäri vuorokauden, joten niitä voi poiketa katsomaan vaikka kävelylenkillä. Jos kiinnostut jostain näyttelyn teoksesta, voit joko soittaa galleristillemme Hanna Manniselle 040 1780 980 tai laittaa hänelle viestiä osoitteeseen hanna@mabd.fi.