07. - 25.08.2019

TATSUO & TAMIO HOSHIKA – Kaksi näkökulmaa – Suomi – Japani

Kaksi näkökulmaa – Suomi – Japani –näyttely tarjoaa kahden erilaisen ja eri puolilla maailmaa työskentelevien taiteilijoiden näkökulmia, vastakohtia ja harmoniaa. Tatsuo & Tamio Hoshika ovat identtisiä kaksosia, mutta heidän työnsä ovat aivan eri maata.

Siinä missä Tatsuo Hoshika kuvaa teoksissaan luontoa, valon ja varjon värimaailmaa, Tamio Hoshikan teokset perustuvat tarkkoihin optisiin illuusioihin. Kuitenkin he etsivät töissänsä ja näyttelyissänsä yhteistä harmoniaa. Molempien töissä on japanilaisen estetiikan mukaista kauneutta, ja heille kummallekin on tärkeää elävän liikkeen saavuttaminen teoksissaan.

Tatsuo Hoshika on Japanissa syntynyt ja Suomessa yli 30 vuotta asunut taidemaalari ja rakastettu kuvataideopettaja. Hän on opiskellut kuvataiteita sekä Tokion yliopistossa että Pariisin maineikkaassa Ecole National des Beaux-Arts’:ssa. Tatsuo Hoshikan öljyvärimaalausten lähtökohtana ovat valon ja varjon muodostama liike ja sommitelma. Luonto ja vuodenaikojen eri valot ovat hänen inspiraationsa lähteitä.

Tamio Hoshika on Sojon yliopiston teollisen muotoilun professori ja arkkitehtuurin opettaja, mikä näykyy myös hänen taiteessansa. Tamio Hoshika on opiskellut kuvataiteita Tsukuban yliopistossa ja väitellyt Kyushun yliopistosta. Hänen teoksissaan yhdistyvät tiede, tekniikka ja taide. Opetustyön ja taiteen lisäksi, Tamio Hoshika on tutkinut miten liikenneympyrässä katuun maalattu optista illuusiota hyödyntävä maalaus hidastaa liikenneympyrän ajonopeuksia.

Tatsuo ja Tamio ovat  pitäneet useita yhteisnäyttelyitä Suomessa ja Japanissa. Kaksi näkökulmaa -näyttely on heidän ensimmäinen yhteisnäyttelynsä Oulussa. Näyttely on Japanin Suomen suurlähetystön sponsoroima ja se juhlistaa Japanin ja Suomen diplomaattisuhteiden 100 –vuotisjuhlavuotta.

 

CV Tatsuo Hoshika

CV Tamio Hoshika