01.06. - 03.07.2022

KESÄKUUN RYHMÄNÄYTTELY

Kesäkuun 2022 ryhmänäyttely esittelee viiden oululaisen taiteilijan uusimpia teoksia. Mukana näyttelyssä ovat Hanna Holopainen, Pekka Homanen, Johanna Pétursdóttir ja Tiina Seppälä. Lisäksi näyttelyssä nähdään Sanna Perungan koruja.

Hanna Holopainen on vuonna 1976 syntynyt kuvataiteilija, joka asuu ja työskentelee Oulussa. Holopainen tutkii action paintingin taipuisuutta ja etsii monimuotoisia ratkaisuja ilmaista aihelmia ja teemoja niin, että abstrakti ilmaisu pysyttelee edelleen omassa kontekstissaan. ”Tuotantoni on abstraktia maalaustaidetta. Teoksillani on rytmi, joka löytää muotonsa virrattuaan kehon läpi.”

CV Hanna Holopainen

www.hannaholopainen.com

​Pekka Homanen rakentaa teoksensa matemaattisella kaavalla 1+1=3. ”Muuttujia siinä on hyvin paljon joten absoluuttinen totuus on itsekunkin korvien välissä. Työni ovat kuin elämä itse, hyvin suunniteltuja mutta lopputulos täysin ennalta arvaamaton.”

CV Pekka Homanen

www.homanen.art

Johanna Pétursdóttir on vuonna 1987 syntynyt oululainen kuvataidekasvattaja ja kuvataiteilija. Pétursdóttirin yhteisnäyttelyn teokset ovat värikylläisiä pieniä akryylimustemaalauksia. Hänen työskentelynsä punainen lanka on sommittelun, värien ja muotojen väliseen harmoniaan pyrkiminen. Tarkka muodon hallinta ja siveltimenvedot ovat ominaisia Pétursdóttirin teoksille.

CV Johanna Pétursdóttir

johannapetursdottir.wordpress.com

Tiina Seppälä on Kankaanpään taidekoulusta vuonna 2007 valmistunut kuvanveistäjä, joka asuu ja työskentelee nykyisin Oulussa. Hän käsittelee teoksissaan usein haavoittuvuutta, aikaa ja muutosta, käyttäen tehokeinoina materiaalin ja aiheen ristiriitaa. Paperi, keramiikka, betoni ja mahdollisuuksien mukaan myös erilaiset kierrätysmateriaalit toimivat teosten rakennusaineina. Lähtökohtana on aina kolmiulotteinen muoto, jonka työstäminen luo mielleyhtymän lopulliseen aiheeseen. Teoksen sanoma voi olla vakava ja joskus jopa raadollinen, mutta usein sitä on myös maustettu ripauksella huumoria.

CV Tiina Seppälä

www.instagram.com/tiinamiina_seppala/

Sanna Perunka on kultaseppä, jonka intohimo käsitöihin vei elämän taiteellisuuden maailmaan lopulta vuonna 2020. Perunka työskentelee tällä hetkellä Oulussa ja Helsingissä. Pohjoisesta lähteneen uuden taiteilijan korumallistoissa suomalaiset kansantarinat kohtaavat Lapin luonnon upeat hetket. Jalometallikorujen muotokieli on hyvin uniikkia ja erilaisia tekstuureja korostavaa, pienien yksityiskohtien kanssa. ”Tuotteissani utelias ja rohkea korumuotoilu yhdistyy mielenkiintoisiin pintakäsittelyihin. Valojen ja varjojen leikki tuotteideni pinnalla tuo katsojalle yllätyksellisiä kokemuksia.”

CV Sanna Perunka

www.sameising.fi

 

Näyttelyn teosluettelo