06. - 24.09.2023

PÄIVI LATVALA – Till the COWS come HOME

Päivi Latvalan lehmät ovat rakkaudenosoitus lajia kohtaan - maalaislaitumia lehmineen sekä suomalaista maataloutta. Latvalan teokset lukeutuvat naturalismin piiriin ja hänen työskentelyssä korostuu todellisen eläimen kohtaaminen. 

Lehmien hoito kuuluu taiteilijan kokemusmaailmaan ja limittyy osaksi taiteilijaidentiteettiä. Hän tuntee maalaustensa eläimet paitsi yleisesti lajina, usein myös yksilönä. Maalauksillaan Latvala haluaa tuoda nykyaikaisen maaseudun taiteen ystävien lähelle. Lehmien tuntemus ja niiden kanssa eletyt kokemukset välittyvät taidokkaina ja hienovaraisina visuaalisina nyansseina teoksiin, joissa eläimet on kuvattu eloisina ja luonteikkaina.

Till the Cows Come Home -näyttelyn teokset ovat syntyneet syvästä kaipuusta turvallisuuden tunteeseen, entiseen. Epävakaan nykyajan turvallisuuden tunteeksi nousevat maalarin omat tunnot laitumen täyteisistä kesistä maaseudulla, isojen ja lempeiden eläinten rauhoittavasta läsnäolosta. Lehmän kosteasta henkäyksestä. Hetkeen keskittymisen taidosta.

Maailma tarvitsee lehmän lempeyttä.

www.paivilatvala.fi

Näyttelyn teosluettelo