09. - 19.12.2020

ISABEL ANDERSSON

Syksyn 2020 näyttelykautemme huipentuu Isabel Anderssonin hyväntekeväisyysvalokuvanäyttelyyn. Näyttelyn teokset huutokaupataan näyttelyn päätteeksi ja tuotto lahjoitetaan lyhentämättömänä OYS:n lasten ja nuorten psykiatriselle osastolle.

“Haavoittuvassa asemassa olevat lapset ja nuoret ovat minulle tärkeitä. Halusin auttaa heitä taiteen keinoin”, Andersson kommentoi näyttelyään. Tämä on hänen toinen hyväntekeväisyysnäyttelynsä.

Tämän vuotuinen hyväntekeväisyysvalokuvanäyttely kantaa teemanaan yksinäisyyttä. Teoksissa käsitellään eri ikäisten ja eri asemissa olevien henkilöiden kokemaa yksinäisyyttä. Mallit osallistuivat nimeämällä oman teoksen prosenteilla, jotka kuvastavat kuinka pientä tai suurta yksinäisyyden tunnetta he kokivat sillä hetkellä. Näyttelyn malleina on ollut muun muassa Sana, Lasse Kukkonen, Juha Kylmänen, Mika Kuokkanen, Lauri Tuohimaa, Eva Euforia ja Altti Veteläinen.

Isabel Andersson on kotoisin Ruotsista, mutta nykyään hän asuu ja työskentelee Oulussa. Hänen valokuvansa ovat tummansävyisiä ja melankolisia.

 

Näyttelyn teoksista voi tehdä sitovia tarjouksia galleristi Hanna Manniselle sähköpostilla osoitteeseen hanna@mabd.fi  9.-19.12.2020 välisen ajan. Tarjoukset tulee lähettää la 19.12.2020 klo 16.00 mennessä. Teosten lähtöhinta on 100 €.

 

Hyväntekeväisyysvalokuvanäyttely myös päättää toimintamme Tuomitalossa.