12.02. - 01.03.2020

ROY AURINKO – Nostalgia

Oranssia. Leirintäalueen baarin muovituolit. Muu on ruskeaa. Minttujäätelö, jukebox, rantahiekka, puut, 70-luku. Kopiokoneen haju kunnantalon kellarissa, poikkeus: violettia.

Nostalgia on Roy Auringon näyttely muistoista ja omaelämänkerrallisen muistin toiminnasta. “Teosten lähtökohtana ovat pikkutarkat muistikuvat, joiden todenperäisyys on hutera.” Näyttelyn maalauksissa Aurinko on käyttänyt perinteisten materiaalien, öljyn, akryylin ja öljyliitujen lisäksi muun muassa sementtiä. “Satunnaisten kokeilujen tuloksena sementti osoittautui hyväksi alustaksi teoksille, joissa olen pyrkinyt hämärtämään maalauksen ja piirroksen välistä raja-aitaa.” Työskentelyn jälki ja materiaalin tuntu ovat läsnä suurikokoisissa ekspressiivisissä maalauksissa. “Joku viisas on sanonut että maalaus ei ole koskaan valmis, vaan maalaaminen vain lopetetaan mielenkiintoisella hetkellä. Olen koettanut pitää ohjeen mielessä: hyvässä maalauksessa yhdistyvät vaaran ja helppouden tunne.” Roy Aurinko asuu ja työskentelee Heinolassa. Hän on valmistunut taiteen maisteriksi Lapin yliopistosta 2007.

CV Roy Aurinko

Näyttely on esillä Katugalleriassamme. Kellarigalleriassa esittelemme Eeva Heikkilän esikoisnäyttelyn LOL (Love of Life).