08. - 26.05.2024

PEKKA HOMANEN – Oppitunti 60

Oppitunti 60 on oululaisen kuvataiteilija Pekka Homasen 60-vuotisjuhlanäyttely. Näyttelyssä nähdään maalausten lisäksi croquispiirroksia.

Näyttelyssä Homanen pureutuu tuttuun aiheeseen eli kiusaamisen problematiikkaan ja sen monimuotoisuuteen. Teokset eivät sinänsä vastauksia anna, vaan vastuu siirtyy katsojalle, joka teosta katsoessaan muodostaa oman tulkintansa aiheesta.

Näyttelyn voisi tiivistää matemaattiseen kaavaan 1+1=3

Mukana näyttelyssä on sivujuonteena muutamia croquispiirroksia syystä, että niistä syntyvät maalausten figuurien asennot, jotka taas liittyvät olennaisesti teosten sisältöön. Piirrokset kertovat myös taiteilijan intohimosta eli piirtämisestä ja sen tärkeydestä, kun hän teoksiaan suunnittelee ja tekee.

CV Pekka Homanen

www.homanen.art

Näyttelyn teosluettelo

Näyttelyn aikana järjestetään kaksi ilmaista Croquis-piirrustustyöpajaa osana CreaArt Oulu eurooppalainen luova kuukausi -ohjelmaa. Työpajat järjestetään la 18.5. ja la 25.5. klo 15-16. Mukaan mahtuu 10 osallistujaa per työpaja. Galleriamme tarjoaa piirrustusvälineet. Voit ilmoittautua työpajaan lähettämällä sähköpostia galleristillimme Hanna Manniselle osoitteeseen hanna@mabd.fi.

 

Galleria MABD on avoinna ke-pe klo 13-18 ja la-su klo 12-16. Galleriamme löytyy Kolmiotalosta, Torikatu 4, 90100 Oulu. Näyttelyihimme on aina vapaa pääsy.