29.05. - 30.06.2024

KESÄKUUN 2024 RYHMÄNÄYTTELY

Jo perinteeksi muodostuneen Galleria MABD:n kesäkuun ryhmänäyttely esittelee tänä vuonna taidetta Elisa Hernetkoskelta, Hannu Kalliolta, Sanna Manniselta, Markus Stililtä ja Maija Vanhatapiolta.

Elisa Hernetkoski

Elisa Hernetkoski (s. 1987, Ranua) tekee mosaiikkiteoksia vanhoista käytetyistä postimerkeistä. Hernetkoski luo teoksiinsa graafisia – sekä abstrakteja että esittäviä – muotoja, jotka keskustelevat postimerkeissä olevien aiheiden ja kuvien kanssa. Hernetkoski suunnittelee ja valmistelee teokset huolellisesti käsin, minkä jälkeen hän liimaa postimerkit yksitellen pahville. Yhteen teokseen kuluu 2000-4500 postimerkkiä. Hernetkoski saa merkkejä lahjoituksina postimerkkikeräilijöiltä ympäri Suomea. Hernetkosken mielestä postimerkit ovat loistava kierrätystaiteen materiaali. ”Rakastan postimerkkien miniatyyritaidetta ja värejä. Niiden kanssa työskentely on meditatiivista. Merkeistä voi lukea myös yhteistä historiaamme.” Hernetkoski on tehnyt postimerkkitaidetta graafikon töiden ohella vuodesta 2018. Hän työskentelee ja asuu Oulussa.

CV Elisa Hernetkoski

Hannu Kallio

Hannu Kallio on liminkalainen 33-vuotias taiteilija. Hän maalaa maisemia luonnosta sekä kaupunkikuvia. Myös muotokuvamaalaus on hänelle mieluinen. Kallio käyttää vahvoja värejä ja hänen ilmaisun vahvuus ja omaperäisyys ovat saaneet paljon kiitosta. Kallio maalaa öljy- ja akryyliväreillä, pensseleillä sekä palettiveitsellä. ”Itseäni inspiroivat Suomen luontoaiheet eri vuodenaikoineen. Töissäni näkyy vahva valon ja varjojen sopusointu. Viihdyn hyvin luonnossa, mistä saan inspiraation töihini. Myös matkoiltani ottamat valokuvat idyllisistä kaupunkimaisemista ovat lähellä sydäntäni. Ajoittain maalaan myös henkilökuvia, joissa kiehtoo henkilön persoonallisuuden tavoittaminen maalauksiini. Maalaustyylini on helposti tunnistettava ja omaperäinen.” Kallio on opiskellut Limingan taidekoulussa vuodesta 2014 lähtien ja nauttinut kouluyhteisön kannustavasta ja yhteisöllistä ilmapiiristä, sekä mahdollisuudesta toteuttaa taidetta monin eri tavoin. Vuonna 2023 hänet hyväksyttiin Oulun taiteilijaseuraan ja hän myös liittyi Haukiputaan taiteilijayhdistykseen. Kalliolla on ollut omia ja yhteisnäyttelyjä Limingassa, Haukiputaalla, Raahessa, Muhoksella, Oulussa sekä Helsingissä.

CV Hannu Kallio

Sanna Manninen

Sanna Manninen on monialainen kuvataiteilija, joka inspiroituu saduista, kauhuelokuvista ja sarjakuvien ilmaisuvoimasta. Manninen on erikoistunut teoksissaan keraamisiin, naivistisiin veistoksiin, jotka hän asettaa esille ryhminä. Niiden merkitykset ja kertomuksellisuus muuttuvat suhteessa toisiinsa. ”Olen tuonut näyttelyyn esille veistoksia, jotka kuvaavat lapsia ja heidän sisäistä maailmaansa. Ajattelen, että ne voivat esittää myös iättömiä olentoja, meissä jokaisessa asuvan sisäisen lapsen kuvia.” Manninen on suorittanut kuvataiteen tutkinnon Tampereen ammattikorkeakoulusta 2015. Hän on Oulun taiteilijaseuran jäsen ja Taidemaalariliiton kokelasjäsen.

CV Sanna Manninen

Markus Still

Kuvanveistäjä Markus Still (s.1985) käsittelee taiteessaan empatiaan, myötäelämiseen ja samaistumiseen liittyviä ilmiöitä inhimillisten eläinhahmojen ja ihmismuotokuvien kautta. Teosten pääasiallisena materiaalina toimii savi, mutta hänen työskentelytapoihinsa kuuluu keraamisen veistoksen pinnan käsittely niin, että materiaalinen vaikutelma on lopulta moninainen. Still haluaa hallita monenlaisia ilmaisukeinoja ja olla työskentelyssään kokeileva. Teokset esittelevät ja houkuttelevat tunnistamaan erilaisia luonteenpiirteitä, olotiloja ja elämäntilanteita, joita katsojat voivat tulkita vapaasti oman elämismaailmansa ja mielikuvituksensa kautta. Yhdessä koettu galleriahetki tarjoaa alustan vuorovaikutukseen, jossa veistokset toimivat ajatuksien herättäjinä ja keskustelujen avauksina. Muille ihmisille jaetut kokemukset ja erilaisten tulkintojen pohtiminen kehittää toisin ymmärtämisen kykyä ja sellaisenkin ajatuksen arvostamista, joka on itselle vieras. Markus Still on valmistunut Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulusta taiteen maisteriksi vuonna 2013.

CV Markus Still

Maija Vanhatapio

Maija Vanhatapio on Kajaanissa asuva ja työskentelevä kuvataitelija ja graafikko, Oulun taitelijaseura 63:n jäsen. Vanhatapio tutkii ja pelkistää töissään pohjoista maisemaa, sen tekstuureja, värejä ja valoja. Hänellä on useita yksityis- ja ryhmänäyttelyitä vuosittain. ”STUDIES-teeman teokset ovat syntyneet kokemisesta ja muistamisesta; luonnosta, luomisen hetkistä ja tunnelmista. Teoksissa olen keskittynyt aiheen pelkistämiseen, yksityiskohtaan tai epämääräisyyteen, tiukasta laajempaan, yksityiskohdan tarkkailusta tunnetilaan.”

CV Maija Vanhatapio

Näyttelyn teosluettelo

Galleria MABD on avoinna ke-pe klo 13-18 ja la-su klo 12-16. Galleriamme löytyy Kolmiotalosta, Torikatu 4, 90100 Oulu. Näyttelyihimme on aina vapaa pääsy.