11. - 29.01.2023

ANU RIESTOLA & MAIJA VANHATAPIO

L’art pour L’art on Anu Riestolan ja Maija Vanhatapion yhteisnäyttely, missä nähdään ekspressiivisiä maalauksia ja abstrakteja maisemia.

Anu Riestolan esittävät, ekspressiiviset maalaukset ja Maija Vanhatapion maisema-abstraktiot saavat voimansa pohjoisesta luonnosta.

Anu Riestola on Kemissä asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja taidemaalari, Taidemaalariliiton ja Lapin Taiteilijaseuran jäsen: ”Kuvataide antaa elämyksiä ja kohottaa meitä. Taiteellinen prosessi on minulle kuin ikkuna, jolla jäsennän maailmaa ja elämääni. Taiteelliset ideani voivat tulla unista, alitajunnasta, lapsuuden muistoista, elokuvista, populaarikulttuurista, kirjallisuudesta tai ympäristöstä. Saan energiaa maalausprosessista, väreistä ja usein pelkistetystä sommittelusta. Olen maalannut aiemmin eläimiä, erityisesti susia. Tällä hetkellä minua kiehtoo ihminen mallina, osa maalauksista on kuvitteellisia omakuvia.”

Maija Vanhatapio on Kajaanissa asuva ja työskentelevä kuvataiteilija ja graafikko, Oulun taiteilijaseura 63:n jäsen: ”Käytän teosteni luomisessa maalauksen peruselementtejä: linjaa, väriä, tekstuuria, muotoa ja tilaa. Graafisia viivoja hiilellä ja liiduilla. Väripintoja suoraan pohjalle hetken tunteen tai muiston ohjaamia. Tapani maalata on lähes intuitiivinen, lähestymistapa, jonka avulla voin olla avoin odottamattomille hetkille nähdä jotain, mikä ei ole itsestään selvää. Pyrin laajentamaan ja sisällyttämään nämä löydöt maalauksiin ja avaamaan katsojalle uusia kokemuksia ja tulkintoja ympäröivästä maailmasta.”

Taiteen edistämiskeskus on tukenut työryhmän näyttelyä.

CV Anu Riestola

CV Maija Vanhatapio

Näyttelyn teosluettelo