22.02. - 12.03.2023

ROSA HELIN – Travelogues

Rosa Helinin Travelogues-näyttelyssä nähdään hänen residenssimatkojensa inspiroimia maalauksia sekä keramiikkaveistoksia Rosan kohtaamista nelijalkaisista.

Taiteellisessa työskentelyssä käytän aiheita valokuvista residenssimatkoilta, joita yhdistelen siellä koettuihin tunnelmiin, mielikuviin ja tiloihin. Muistikuvat yhdistyvät myöhemmin maalaukseen tai keramiikkaan ja kohtaamiset tunnelmaan. Teoksissa tavoittelen jäljelle jäänyttä, jotain minkä sain kokea ja halusin palata tuohon muistikuvaan tai mielikuvaan. Keramiikassa toistuu sama henki, hahmoissa elää tunne kohdatusta nelijalkaisista. Osa näyttelyn maalauksista on tehty Salzburgin residenssissä kesällä 2022.

Rosa Helin on valmistunut kuvataiteilijaksi Turun Taideakatemiasta 2019. Hänen teoksiaan on ollut esillä Suomessa, Tanskassa, Italiassa ja Itävallassa. Aboa Vetus & Ars Novassa, Gumbostrand Konst & Formissa, Auran Galleriassa, Turun Taidehallissa, RAW Rome Art Weekillä ja Salzburgissa. Vuonna 2021 hän oli Pohjoismaisen Carlsberg-säätiön Portrait Now! muotokuvapalkinto -kilpailun finalisti Tanskan Kansallishistorian museossa.