08. - 26.11.2023

SUVI MANNONEN – La Voce Del Cuore

La Voce Del Cuore eli sydämen ääni on viimeinen osa taidemaalari Suvi Mannosen Italian inspiroimaa näyttelytrilogiaa. Näyttelyteoksissa hän on käyttänyt pohjamateriaaleina muun muassa vanhoja kirjan kansia.

Viimeaikaiset tapahtumat omassa elämässä ovat vahvistaneet ajatusta, että omaa sydäntä kannattaa kuunnella.

Se, että näyttelyillä ja teoksilla on italiankieliset nimet, on minullekin arvoitus, niin kuin koko saapasmaa, joka jaksaa aina vaan kiehtoa. Se pitää tiukasti otteessaan, vaikka ajoittain olen pyrkinyt pitämään siihen etäisyyttä. Jokin mystinen yhteys meillä on.

LA VOCE DEL CUORE -näyttely on kuin sielun soittorasia, jossa soinnut viipyilevät ihanassa Venetsiassa. Se on kuin suloisen sekava mielentila, hallittu kaaos, labyrintti täynnä salaisuuksia. Tämä taianomainen kaupunki on minulle suuri mysteeri, mutta myös valtava inspiraatio.

Näyttelyteoksissani olen käyttänyt pohjamateriaaleina vanhoja kirjan kansia, joita käsittelen mm. decoupage- ja krakelointitekniikoilla, akryyli- ja öljyväreillä. Käytän myös valokuvia, pitsiä, espressokahvia, hiiltä ja kuiva- ja
öljypastelleja. Lisäksi mukana on myös perinteisille kankaille maalattuja teoksia.

LA VOCE DEL CUORE -näyttely on trilogian viimeinen osa, ensimmäinen osa A SOTTO VOCE DA VENEZIA (= kuiskaus Venetsiasta) oli esillä marraskuussa -21 Helsingissä ja LA GIOSTRA DELLA VITA (= elämän karuselli) Tampereella toukokuussa -23. Venetsia trilogia on oma kasvutarina, päätösosassa tutkin tunnelmia tämän kaiken päättymisestä. Mikä on sydämen ääni nyt, kun olen käsitellyt itselleni tärkeää aihetta vai päättyykö mitään sittenkään…

CV Suvi Mannonen

suvimannonen.com

Näyttelyn teosluettelo